Icoon tijd

GESCHIEDENIS

EDU-oost is een samenvoeging van het Enschedese en Oldenzaalse instituut Studiebegeleiding Twente en het instituut SBI uit Haaksbergen. Sinds kort werken wij samen met kennispartner Lyceo.

Team

TEAM

Op iedere vestiging van EDU-oost is er dagelijks een vestigingscoördinator aanwezig. Voor leerlingen, ouders/verzorgers en de school is hij of zij het vaste aanspreekpunt.

Locaties

LOCATIES

EDU-oost is gevestigd op meerdere locaties. In Enschede zijn we gevestigd aan  De Heurne, in Haaksbergen hebben we een locatie aan de Jhr. Von Heijdenstraat, in Hengelo aan het Burgermeester Jansenplein  en in Oldenzaal hebben we een vestiging aan de Deurningerstraat.

Tijdlijn Edu-Oost

GESCHIEDENIS

EDU-oost is een samenvoeging van het Enschedese en Oldenzaalse instituut Studiebegeleiding Twente en het instituut SBI uit Haaksbergen.

We hebben ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van leerlingen en studenten en hebben een goed netwerk binnen de omliggende onderwijsinstellingen. In totaal hebben meer dan 3500 leerlingen de afgelopen jaren begeleiding ontvangen van ons instituut.

Wij werken samen met Lyceo, de enige aanbieder van onderwijsondersteuning in Nederland die bewezen effectief is. In samenwerking met hogescholen en universiteiten heeft Lyceo eigen lesmateriaal ontwikkeld, zoals de Lyceo Leren Leren© methode voor het verbeteren van studievaardigheden.

TEAM

Op iedere vestiging van EDU-oost is er dagelijks een vestigingscoördinator aanwezig. Voor leerlingen, ouders/verzorgers en de school is hij of zij het vaste aanspreekpunt. De begeleiding wordt verzorgd door onze zorgvuldig geselecteerde student-begeleiders die qua leeftijd en belevingswereld dicht bij de leerling staan en hen daardoor goed kunnen inspireren en motiveren.

Maak kennis met ons team
Omgeving kind
Moderne leermiddelen bij Edu-Oost

LOCATIES

EDU-oost is gevestigd op vier locaties. In Enschede zijn we gevestigd aan de Brinkstraat, in Haaksbergen hebben we een locatie aan de Jhr. Von Heijdenstraat, in Hengelo zitten we aan het Burgemeester Jansenplein en in Oldenzaal hebben we een vestiging aan de Nieuwstraat.

Onze locatie in Haaksbergen is een modern studielandschap, waarin ruimte geboden wordt voor alle verschillende studieactiviteiten en waarin recht wordt gedaan aan alle leerstijlen en leerdoelen. De locatie in Enschede voldoet aan al onze basisnormen maar zal binnenkort een grondige make-over krijgen om aan te sluiten bij onze ambities.