Hulp bij het maken van een studiekeuze

Heb je geen idee wat je wilt gaan studeren? Twijfel je tussen een aantal studies? Of blijkt jouw studie toch niet zo leuk als gedacht? Kennispartner StudieKeuzeAdvies kan je helpen bij het maken van een keuze voor jouw vervolgstudie!

92% van de studiekiezers die een traject volgt gaat gemotiveerd door naar het 2e jaar van de gekozen studie. Daarnaast worden de studiekeuzecoaches beoordeeld met gemiddeld een 8,8!

Studiekeuzetraject

Tijdens een studiekeuzetraject ga je met een persoonlijke coach uitgebreid aan de slag om te ontdekken wie jij bent, waar jouw interesses liggen en wat jouw studiemogelijkheden zijn. In het traject heb je 4 één-op-één gesprekken. Je gaat aan de slag met concrete opdrachten en je doet de innovatieve TalentenTest, ontwikkeld met Tilburg University. Ook helpen we je een toekomstbeeld te vormen wat essentieel is voor een goede studiekeuze. Dankzij deze aanpak en het gebruik van onze eigen methode, leidt een traject bij StudieKeuzeAdvies tot een daadwerkelijke studiekeuze.

Voor wie?

  • Scholieren die een eerste studiekeuze gaan maken
  • Studenten die gestopt zijn met hun studie
  • Studenten die bezig zijn met een studie en twijfelen of het wel goed past

Wie zijn de coaches?

De studiekeuzecoaches hebben een universitaire opleiding genoten en hebben daardoor zowel ervaring met het studerende als met het werkende leven. Zij kunnen zich goed inleven in de belevingswereld van de scholier of student en kunnen snel doordringen tot de kern. Zij zijn zich er als geen ander van bewust dat een studiekeuze om meer gaat dan alleen een inhoudelijk advies. Ze helpen je ontdekken wie jij bent en helpen jou met het maken van de juiste keuze.

Aanmelden of meer informatie?