Divider Edu-Oost
Studieplanner pro

Huiswerkbegeleiding Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal

Huiswerkbegeleiding, ook wel studiebegeleiding genoemd, bieden wij dagelijks aan op onze locaties in Oldenzaal, Enschede, Hengelo en Haaksbergen. Ouders kiezen samen met de leerling voor hoeveel dagen de studiebegeleiding zal worden ingezet.

Vaak is het raadzaam om in het begin met 4 of 5 dagen in de week te starten om zo structuur op te bouwen en in een huiswerkritme te komen. Zodra de resultaten daar aanleiding toe geven, kan de begeleiding worden afgebouwd naar 4 of 3 dagen in de week. We werken er altijd naartoe dat de leerling uiteindelijk volledig zelfstandig aan de slag kan.

Hoe werkt huiswerkbegeleiding?

Met huiswerkbegeleiding werken leerlingen minimaal 3 middagen per week aan het plannen en maken van huiswerk. Vooraf vindt er een persoonlijke intakegesprek plaats en in de eerste week van de begeleiding wordt een (gratis) studievaardigheden- en motivatietest gemaakt. De resultaten hiervan dienen als startpunt voor de inhoudelijke begeleiding. We focussen op het aanleren van duurzame studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. We werken hierbij met de Lyceo Leren Leren©-methode, ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University.

Samen met de leerlingen werken we aan het verbeteren van focus, discipline en motivatie en maken we ze vaardiger in het plannen van hun huiswerk en  zelfstandig leren.

Leren leren
Maatwerk Edu-Oost

Voor wie is huiswerkbegeleiding bedoeld? Aanmelden kan online!

Huiswerkbegeleiding is speciaal gericht op leerlingen uit het voortgezet onderwijs, dat wil zeggen van vmbo kader tot het gymnasium. Leerlingen kunnen terecht in Enschede, Haaksbergen, Hengelo of Oldenzaal. Ook leerlingen van vanuit het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) hebben baat bij begeleiding door Huiswerkinstituut EDU-oost.

 

Laat je terugbellen

    Of stel een vraag