Divider Edu-Oost

Update 12 februari 2021
De eindexamens gaan door! In lijn met het kabinetsbeleid blijft fysiek onderwijs voor examenleerlingen, ondanks de huidige lockdown, mogelijk. De examentrainingen vinden daarom gewoon plaats. Onze examentrainers blijven uw zoon of dochter, ook in deze bijzondere tijd, met onverminderde inzet en enthousiasme begeleiden.

Studieplanner pro

Examentraining in Enschede, Haaksbergen en Oldenzaal

Het behalen van goede examenresultaten is erg belangrijk voor een vlotte doorstroom naar het vervolgonderwijs. Over het algemeen geven examenuitslagen een redelijk representatief beeld van het niveau van de leerling, maar soms is het niet meer dan een momentopname.
Via kennispartner Lyceo bieden wij examentrainingen aan voor leerlingen die de aankomende periode (school)examens gaan afleggen op het niveau vmbo, havo en vwo. De examentrainingen zijn voor leerlingen die moeite hebben met één of meerdere eindexamenvakken, een goede cijferlijst nodig hebben voor hun vervolgopleiding of gewoon behoefte hebben aan wat extra zekerheid.

Kennispartner Lyceo

Lyceo laat als enige examentrainer in Nederland jaarlijks de effectiviteit van de trainingen wetenschappelijk toetsen door een onafhankelijke partij, SEO Economisch Onderzoek. Voor het 5e jaar op rij is gebleken dat de examentrainingen van Lyceo bewezen effectief zijn. Met Lyceo examentrainingen worden leerlingen optimaal voorbereid op de eindexamens. De examentrainingen zijn rechtstreeks te boeken via deze link.

Hoe ziet een examentraining eruit?

Een Lyceo examentraining duurt, afhankelijk van het gekozen vak en niveau, 2 of 3 dagen. In deze dagen wordt de volledige examenstof doorgenomen in een aantal blokken van 2 uur. We beginnen elk blok met een deel theorie, waarin de presentatie je duidelijk overzicht geeft van de stof en structuur biedt door middel van een handig stappenplan. Aan de hand van dit stappenplan maken we klassikaal een voorbeeldopdracht. Vervolgens ga je aan de slag met een individuele inleveropdracht. Deze wordt nagekeken door de trainer en hij of zij geeft je uitleg waar nodig. Aan het einde van de dag gaan we aan de slag met een totaalopdracht met als doel alle stof te herhalen en je te laten oefenen. Als laatste maak je een proefexamen. Hier krijg je, net als op het ‘echte examen’, drie uur de tijd om zelfstandig het examen te maken.

Leren leren

Het Lyceo Examenjaar

Dankzij onze samenwerking met kennispartner Lyceo bieden wij nu ook het Lyceo Examenjaar. Het Lyceo Examenjaar is een combinatie van huiswerkbegeleiding, examentrainingen, bijlessen en coaching in het examenjaar. Van het eerste schoolexamen tot en met het laatste centraal examen. Het is een op maat gemaakt programma, afgestemd op de specifieke behoefte en wensen van de leerling. Samen werken we naar het einddoel: het diploma behalen.

Meer weten over het Lyceo Examenjaar? Klik dan hier.

Laat je terugbellen

    Of stel een vraag