Het Lyceo CodeLab!

Ben jij gek op gamen? En heb jij altijd al je eigen game willen maken? Meld je dan snel aan voor het CodeLab via kennispartner Lyceo. Je leert tijdens het CodeLab de basis van het programmeren om vervolgens aan de slag te gaan met je eigen game. Het CodeLab staat helemaal in het teken van jouw creatieve ideeën! 

Wat ga je doen?

Tijdens het CodeLab leer je programmeren/coderen van onze enthousiaste en ervaren begeleiders. Uiteraard ga je ook zelf aan de slag met het schrijven van een code en het maken van een eigen game! We geven uitleg over belangrijke programmeerconcepten en leren je allerlei handige computervaardigheden. Het CodeLab wordt aangeboden voor leerlingen van 10 t/m 18 jaar. Heb je al ervaring met programmeren? Of juist nog helemaal niet? Geen probleem! Iedereen wordt geholpen met zijn of haar uitdagingen en er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. 

Verschillende CodeLabs

  • Games maken level 1 voor groep 7/8.
  • Games maken level 1 voor vmbo of havo/vwo.
  • Games maken level 2 voor havo/vwo. Let op, hiervoor moet je eerst level 1 afgerond hebben.
  • Lyceo is daarnaast continu bezig om het lesmateriaal te verbeteren en uit te breiden. Momenteel werkt ons team aan de cursussen games maken level 3, websites maken, digitale privacy & veiligheid en basisvaardigheden van Microsoft Office.

Waar en wanneer?

De CodeLabs worden aangeboden in alle schoolvakanties (zomer-, herfst-, kerst-, voorjaars- en meivakantie) óf op woensdagmiddag, zaterdag of zondag op vestigingen door heel Nederland. Is er geen CodeLab bij jou in de buurt? Dan kan je natuurlijk ook het CodeLab gewoon online volgen!

De kosten voor een Codelab zijn €255,-. Op de website van Lyceo kun je je direct aanmelden voor een CodeLab!

Aanmelden of meer informatie?